Telefoonnummer en email


Audio voorbeelden
Home
Telefoonnummer en email
Audio voorbeelden
Leuke commercials

Leuke commercials
van anderen

Bell Brand
Potato Chips. Zulke commercials hoor je in Nederland niet. Waarom zou dat zijn? 

ATAS
Emmy Award spot voor ATAS, een lokatie. `t Lijkt op een uitreiking... 

Bosch Auto Group
Hier kun je een nieuwe KIA kopen. Met dank aan Queen. 

Career Bell
Dokter wordt loodgieter, want dat levert meer op. Een banenbedrijf. 

Co Connect
License to chill. Een namaak Jack Nicholson en een nep Sean Connery maken reclame voor een internet service provider. Waar is de commentaarstem? 

Crest Garage Cabinets
Zeldzaam grappige reclame voor garagestellingen. gedaan in de vorm van een oude Amerikaanse radio soap. Prima voice over! 

Jimmy Johns
Over snel gesproken. Commercial voor de grootste sandwich delivery service in Amerika. 

Kent
Uit de tijd dat reclame voor roken nog was toegestaan. Let op het Britse voice talent dat de spot afsluit. 

McDonalds
Reclamespot voor McDonalds uit de tachtiger jaren. Wie had er nog behoefte aan een mannenstem bij zo`n commercial? Gedaan in de stijl van Meri Wilson. 

McKenna Memorial
Commercial voor... een ziekenhuis! Wacht rustig af, dat komt in Nederland ook nog wel.  

NBC
Mix tussen commercial en televisie promo voor de eigen programma`s van NBC. Gedurfd is het in elk geval.  

Norwood Plaza
Je kerstinkopen doe je bij Norwood Plaza. Jammer van dat stukje in het midden van de commercial. Toontje te hoog voor de zangeres? En dat gat aan het einde had zinvol kunnen worden opgevuld door een inspreker. 

Pepsi
Come alive, you`re in the Pepsi Generation! De kracht van de herhaling, want dit melodietje bleef lang hangen. De voice over kon thuis blijven, trouwens. 

Playboy Magazine
Geen voice over maar een stemartiest, stemacteur of voice actor, zie maar hoe je het noemt. In Nederland zouden we de reclameseconden anders besteden. 

Rant
Prima stemactrice! Public service spot om je rotzooi op te ruimen. En een ietwat droge voice over aan het einde. 

Rax Roast Beef
Dus als je die Rax Roast Beef eet, dan kun je een stier verslaan, tenminste... dat zegt Ricardo, de wereldberoemde stierenvechter. Ik houd niet van vlees, maar het spotje is leuk.  

Stimorol
Een klassieker! Horen we nou Rob de Nijs in dit antieke spotje, of is het iemand die erg op `m lijkt? 

Volkswagen Store
Een impersonator van Bill Clinton maakt reclame om een autodealer te bezoeken. In Nederland kom je hier niet mee weg. Luister scherp naar de tekst... 

VW Convertible
Een andere auto commercial, redelijk suggestief. In ons land zijn we al jaren zo ver dat we dit soort spotjes ongepast vinden; zo adverteer je gewoon niet. In Amerika denken ze daar anders over. Als het maar opvalt. 

Wheaties - de allereerste!
Dit zou volgens de wetenschappers de allereerste radio commercials aller tijden geweest moeten zijn. We schrijven 1926 en het gaat om Wheaties, een graanontbijt dat nog steeds wordt verkocht. Kennelijk een commercial die werkte. 

New Counrty Cornflakes
Een televisiecommercial uit het begin van de 60-er jaren voor New Country Cornflakes: gezond en zo van het land. De reclamemakers namen het schilderij ‘American Gothic’ van Grant Wood (uit 1930) - waarmee het Amerikaanse plattelandsleven werd gesymboliseerd - als uitgangspunt. Let vooral op de dame, die op 46 seconden in de spot heel subtiel haar blik verandert. Bij het zinnetje ‘Please buy our cornflakes...’ kijkt ze heel eventjes bijna smekend in de camara. Direct daarna wendt ze haar ogen weer af. Ik waarschuw je: bij mij blijft het liedje in mijn hoofd hangen. Briljante spot - zonder voiceover.  

Bob Korpershoek
Als deze meneer ergens binnenkwam en hij bulderde twee woorden, dan was alle aandacht direct voor hem. The late great Bob Korpershoek, voormalig ANP-nieuwslezer en voiceover bij allerhande produkties. Hij zat al vele jaren achter de microfoon toen ik nog moest worden geboren. Bob Korpershoek had een stem als een moker en het was ook nog eens een geweldige man. Ik ken veel stemmen, maar niemand kan tippen aan zijn geluid.
De korte impressie begint met een nieuwsuitzending van zaterdag 31 januari 1953, de dag voor de watersnoodramp. Daarna de spot van de frequentiewisseling van Veronica, van 192 naar 538 meter, op zaterdag 30 september 1972, gevolgd door een jingle voor de Daverende Dertig en wat Radio Tour de France jingles.
Bob Korpershoek overleed in juni 1998, op 81-jarige leeftijd. 

Jos van Ginkel
En nog een fraaie stem: oud-nieuwslezer Jos van Ginkel. De opname is uit 1981 en wat klonk het allemaal keurig... Aan de woorden van zo’n lezer durft toch niemand te twijfelen?  

Links
Interessante en/of nuttige links. 


Jos Bergenhenegouwen
Winnaar van de Marconi Award 
voor "de beste radiostem"